Александър Лукашенко пристигна днес в Москва. Владимир Путин посрещна беларуския си колега, но

...
Александър Лукашенко пристигна днес в Москва. Владимир Путин посрещна беларуския си колега, но
Коментари Харесай

Путин посрещна Лукашенко, не обсъдиха ключова тема

Александър Лукашенко пристигна през днешния ден в Москва. Владимир Путин посрещна беларуския си сътрудник, само че във встъпителните си обществени изказвания и двамата не засегнаха тематиката за войната в Украйна, заяви Българска телеграфна агенция.

Преди седмица представителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че двамата водачи ще обсъдят апела на Лукашенко за неотложно преустановяване на огъня в Украйна. Миналия месец Путин съобщи, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус.
-->

" Трябва да кажа, че сме създали доста в следствие от нашата взаимна работа във всички сфери ", обърна се Путин към Лукашенко в мнения, излъчени по съветската държавна телевизия. " Ще обсъдим всичко това на следващия ден – това се отнася за нашето съдействие на интернационалната сцена и взаимното решение на въпроси по гарантиране на сигурността на нашите страни ", добави той.

" Ще издържим всичко и ще устоим на Запада ", акцентира Лукашенко, представен от ДПА.

Путин означи резултатите от взаимната работа на Русия и Беларус в икономическата сфера, съобщи ТАСС. Двамата водачи разискаха и по какъв начин глобите въздействат на стопанските системи на страните им.

Лукашенко съобщи, че е наблюдавал от близко неотдавнашното посещаване на Путин в съветския град Тула, където наред с други въпроси са били разисквани и въпроси, свързани със заместването на вноса. " Внимателно наблюдавах Вашето пътешестване в Тула. Много вярно, положително пътешестване. Отново дублирам, че работническата класа към този момент ни насочва към заменяне на вноса ", сподели беларуския президент.

Москва е най-близкият политически и финансов съдружник на Минск. Лукашенко разреши на Путин да употребява територията на Беларус като стартова площадка за нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година, показва Ройтерс.

Русия и Беларус публично са част от съюзна страна – съюз и обединяване с общи граници сред двете някогашни руски републики. Довоенното население на Русия беше към 140 милиона души, до момента в който Беларус има единствено 9 милиона поданици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР